Woca exterior oil

Home / Woca Exterior Oil

Woca Exterior Oil is een watergedragen Woca houtolie voor buitenhout. Deze olie is revolutionair in zijn soort en beschermt tegen alle soorten invloeden van buiten. Hierdoor behoud je de natuurlijke uitstraling van het hout. Het hout wordt beschermd tegen UV-straling, aanslag en schimmelvorming. De olie is niet alleen ontwikkeld om te beschermen, maar ook om de levensduur van je hout te verlengen. In onze collectie vind je verschillende kleuren van de Woca Exterior Oil, dus er zit altijd een kleur tussen die past bij jouw hout. Kom langs bij De Houtburcht!

Woca Exteriol Oil

Woca Exterior Oil eigenschappen

De Woca Exterior Oil en een sneldrogende houtolie die, na het aanbrengen een matte, natuurlijke uitstraling geeft aan het behandelde hout. Dankzij speciale pigmenten creëer je met deze Woca houtolie een slijtvast oppervlak met UV-bescherming en voorkom je aanslag en schimmelvorming. De Woca houtolie is in te zetten als basisbehandeling voor nieuw en al eerder geolied hout. Je kunt Woca Exterior Oil onder andere gebruiken voor terrassen, tuinmeubelen, tuinhuisjes, overkappingen en schuttingen. Voor 12 tot 15 vierkante meter gebruik je ongeveer één liter Woca houtolie.

Gebruiksaanwijzing

Het gebruik van de Woca Exterior Oil vrij simpel, maar je moet wel een aantal stappen doorlopen om tot het gewenste resultaat te komen. Zorg ten eerste voor het juiste gereedschap en de benodigde producten: 

  • Borstel of kwast
  • Katoenen doeken
  • Woca Exterior Cleaner
  • Woca Exterior Oil 
  • Schuurpapier (optioneel)
N

Stap 1

De eerste stap is het hout dat je in de olie wilt zetten te reinigen met Woca Exterior Cleaner. Je reinigt het hout om eventuele verkleuringen en aanslag te verwijderen. Laat het hout na reiniging minimaal 24 uur drogen, zodat het vochtpercentage in het hout maximaal 17% is. Eventuele opstaande houtvezels kun je verwijderen met schuurpapier korrel 120.

N

Stap 2

Bij de tweede stap roer je voor gebruik de Woca houtolie zorgvuldig door. Breng daarna met een kwast een egale dunne laag aan op het hout. Behandel eerste de kopse kanten. In vloeibare vorm heeft de Woca Exterior Oil een crème-achtige kleur. Na een paar minuten verdampt het water in de olie en krijgt het hout een geoliede uitstraling.

N

Stap 3

5 minuten na het aanbrengen start je met stap 3. Zorg dat je met een katoenen doek de overtollige Woca houtolie verwijdert. Schenk vooral extra aandacht aan de groeven en kieren. Lijkt het alsof het hout nog niet volledig verzadigd is? Herhaal de behandeling dan nog een keer. Hierna duurt het 24 tot 48 uur voordat de Woca Exterior Oil volledig is doorgehard, afhankelijk van de temperatuur en het weer. Zorg ervoor dat het hout in deze periode niet nat wordt!

N

Stap 4

Als de Woca houtolie en het hout volledig zijn gedroogd kun je eventueel het hout opwrijven met een handpad of een eenschijfsmachine. Hiermee creëer je een extra slijtvast oppervlak.

Woca Exteriol Oil

Bestel Woca Exterior Oil bij De Houtbrucht

Is jouw houtwerk buiten toe aan een opfrisbeurt? Wil je tuinmeubelen en een overkapping die niet elke paar maanden groen uitslaan van de aanslag? Met Woca Exterior Oil bescherm je jouw hout buiten voor langere tijd. Wil je de houtolie van Woca bestellen? Kom langs bij onze vestiging in Kampen. Om zeker te weten dat we Woca Exterior Oil in de juiste kleur voor je op voorraad hebben kan je ook bellen (038-3331891) voor je naar ons toe rijdt. Ook voor tuinhout in GenemuidenHasseltZwartsluis, Elburg, NunspeetHeerdeBiddinghuizenZwolleDrontenMeppel en Swifterbant bent u bij ons aan het goede adres. Door onze ligging in Kampen (dichtbij Zwolle) zijn wij goed bereikbaar voor al deze omliggende plaatsen.

Contact

Voor vragen over ons assortiment, onze voorraad of voor advies kunt u contact opnemen. Onze contactgegevens:

De Houtburcht
Betonstraat 2
8263 BM Kampen
Tel: 038-3331891
info@houtburcht.nl

Bekijk ook onze actuele openingstijden.

FAQ

Wat is Woca Exterior Oil en wat zijn de eigenschappen ervan?

Woca Exterior Oil is een watergedragen houtolie voor buitenhout die een matte, natuurlijke uitstraling geeft. Het beschermt tegen UV-straling, aanslag en schimmel, met speciale pigmenten voor een slijtvast oppervlak. Het is geschikt voor terrassen, tuinmeubelen, tuinhuisjes, overkappingen en schuttingen.

 

Hoe gebruik ik Woca Exterior Oil op mijn hout?

Reinig het hout eerst met Woca Exterior Cleaner, laat het drogen, en verwijder eventuele opstaande houtvezels met schuurpapier. Breng dan een egale dunne laag Woca houtolie aan met een kwast. Na 5 minuten overtollige olie verwijderen met een katoenen doek. Laat het hout 24-48 uur drogen zonder nat te worden.

 

Hoe bestel ik Woca Exterior Oil bij De Houtburcht?

Kom langs bij onze vestiging in Kampen of bel (038-3331891) om de beschikbaarheid van Woca Exterior Oil in de juiste kleur te controleren. Wij zijn ook bereikbaar voor omliggende plaatsen zoals Genemuiden, Zwolle, en Meppel.

 

Kan ik Woca Exterior Oil herhalen als het hout nog niet verzadigd lijkt?

Ja, als het hout niet volledig verzadigd lijkt, herhaal dan de behandeling met Woca houtolie. Zorg ervoor dat het hout na elke behandeling 24 tot 48 uur kan drogen zonder nat te worden.

 

Wat doe ik als de Woca Exterior Oil volledig is gedroogd?

Nadat zowel de Woca houtolie als het hout volledig zijn gedroogd, kun je desgewenst het hout opwrijven met een handpad of een eenschijfsmachine om een extra slijtvast oppervlak te creëren.