Veelgestelde vragen

Heb je een vraag voor ons? Je mag natuurlijk altijd contact met ons opnemen, maar misschien staat het antwoord ook onder onze veelgestelde vragen. Neem snel een kijkje!

Wat is het adres van De Houtburcht?

Ons adres is:

 

Betonstraat 2 

8263 BM

Kampen

Wat zijn de openingstijden van De Houtburcht?

Om jou als klant zo goed mogelijk te woord te staan, werken wij een deel van de week uitsluitend op afspraak. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de winkel geopend. Onze openingstijden zijn als volgt:

 

Maandag:      Op afspraak

Dinsdag:        Op afspraak

Woensdag:    Op afspraak

Donderdag:   10:00-17:00

Vrijdag:         10:00-17:00

Zaterdag:       8:00-13:00

Zondag:         Gesloten

Moet ik bezorgkosten betalen?

Ja, wij hanteren bezorgkosten. Deze zijn als volgt en inclusief btw:

 

Binnen een straal van 10 km rond Kampen €20,-

(Kampen, IJsselmuiden en omstreken)

 

Tussen een straal van 10km en 20 km rondom Kampen €30,-

(Dronten, Genemuiden, Zwolle en omstreken)

 

Tussen een straal van 20km en 30 km rondom Kampen €40,-

(Emmeloord, Meppel, Dalfsen en omstreken)

 

Buiten een straal van 30km van Kampen Op aanvraag

 

Toeslag voor betonschuttingen (i.v.m. gewicht) €60,-

Zitten er kosten aan het maken van een offerte?

Ja, wij hanteren een prijs voor het aanvragen van een offerte. Deze zijn als volgt en inclusief btw:

 

Richtprijs Gratis

 

Offertekosten maatwerk €35,- (deze worden bij akkoord in mindering gebracht)

 

3D tekening €75,-

 

Aanpassing 3D tekening €25,-

 

Tekening tbv vergunnings aanvraag €150,-

Wat te doen bij een klacht?

Wat vervelend om te horen dat u een klacht heeft. Graag ontvangen we een mail met uw klacht en daarbij de foto’s van uw schade op info@houtburcht.nl. We zullen dan z.s.m. contact met u opnemen en samen op zoek gaan naar een oplossing.

Zijn honden toegestaan in de showroom?

Jazeker zijn honden toegestaan, mits aangelijnd.

Ik wil graag buiten de openingstijden De Houtburcht bezoeken, kan dat?

Ja dat kan zeker. U kunt op afspraak van maandag t/m woensdag ook bij ons terecht. Vraag wel tijdig de afspraak aan i.v.m. beschikbaarheid van een verkoper.

Ik heb een beschadigd product ontvangen, wat moet ik doen?

Graag ontvangen we een mail met uw klacht en daarbij de foto’s van uw schade op info@houtburcht.nl. We zullen dan z.s.m. contact met u opnemen en naar een oplossing zoeken.

Is er een levering naar het buitenland mogelijk?

Dit doen we helaas niet.

Welke betaalmethoden zijn er mogelijk?

U kunt bij ons met pin of contant betalen voor de directe verkoop en bij bezorgen. Voor grotere orders (tuinhuizen etc) ontvangt u uw factuur per mail.

Kan ik ook online een bestelling plaatsen?

Nee, je kan niet online een bestelling bij De Houtburcht plaatsen. Alle bestellingen dienen bij onze showroom gedaan te worden of per mail of telefoon doorgegeven te worden. We hebben geen webshop voor tuinhout. Wel hebben voor Schroeffunderingen een webshop nl. www.schroeffunderingshop.nl

Kan ik verlichting in mijn veranda/overkapping/tuinhuis/prieel krijgen?

Ja, je kan verlichting in jouw nieuwe veranda/overkapping/tuinhuis/prieel krijgen. Wij hebben hier verschillende mogelijkheden voor. Wij leggen het je graag uit in onze showroom.

Welke merken hebben jullie?

Wij hebben een breed assortiment. Zo kun je bij ons Woodvision, Hillhout, Trendhout, Toplawood, Tuindeco, Deponti, Pext, Gardendreams, Luxxout en Sunrooms vinden.

Waarvoor dienen funderingsbalken/grondbalken bij blokhutten?

Een funderingsbalk/grondbalk zorgt ervoor dat de blokhut iets van de grond staat. Hierdoor kan het regenwater eenvoudig worden afgevoerd en blijven de onderste planken de goede kwaliteit behouden.

Kan ik iets aan de muur van mijn blokhut hangen?

Ja, je kan altijd iets aan de muur van je blokhut hangen. Wij adviseren echter wel om zwaardere dingen niet aan de muur te hangen en om met losse muurdragers te werken. Wij raden het af om met  railsystemen te werken,  i.v.m. de werking van de wanden.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een tuinhuis?

Het is altijd een slim idee om voor aanschaf van een tuinhuis goed voorbereid te zijn. U kunt alvast wat foto’s maken en maten nemen van uw huidige situatie en dit meenemen naar de winkel. Vervolgens kunt u advies vragen van een van onze specialisten. Wij zullen goed meedenken in de mogelijkheden en het ontwerp. Op deze manier weet je zeker dat het tuinhuis aan al je eigen wensen voldoet.

Ik heb een kier in het tuinhuis, wat kan ik hieraan doen?

Hout is een natuurproduct. Het is vervelend, maar hout werkt nou eenmaal. Het hout kan daardoor uitzetten of gaan krimpen. Een kier dat ontstaat door de werking van het hout, zal door de werking van het hout ook weer weggaan.

Ik heb een mooi tuinhuis gezien, kan ik deze ook in een andere afmeting krijgen?

Ja, wij leveren veel verschillende afmetingen. Wil je een meter meer of minder? We kunnen hierin veel betekenen met ons maatwerk, maar ook onze diverse leveranciers bieden die mogelijkheid wel.

Kan er een raam in het tuinhuis worden gemaakt?

Ja, er kan een raam in het tuinhuis worden gemaakt. Door middel van onze configurator kun je direct het resultaat van een extra raam zien.

Hoe kan ik mijn tuinhuis het beste onderhouden?

Het is belangrijk om het tuinhout goed schoon te houden. Dit doe je door zand e.d. van het tuinhuis af te halen. Wij adviseren altijd om het hout iedere 2-4 jaar beitsen. Hierdoor blijft het hout goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Aluminium delen kun je het beste schoonmaken met een natte doek en een ph-neutraal schoonmaakmiddel. Eventuele vlekken kun je proberen er af te krijgen met een ontvetter.

Kunnen jullie het hout impregneren?

Ja, wij kunnen het hout onder keteldruk impregneren volgens de KOMO-norm. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen insecten, schimmels en rot. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Wat is een poedercoating?

Een poedercoating is een speciale laag verf over het materiaal heen. Hierdoor wordt de levensduur van het materiaal verlengd. Onze verschillende merken bieden ook verschillende kwaliteiten poedercoating aan. Hoe duurder de veranda, hoe beter de kwaliteit verf en kleurvastheid.

Kan ik mijn veranda uitbreiden tot een tuinkamer?

Ja, je kan je veranda uitbreiden tot een tuinkamer. Voor vrijwel al onze modellen zijn er (glazen) schuifwanden en zijwanden beschikbaar. Hierdoor kun je in de toekomst altijd een tuinkamer van je veranda maken.

Welke kleuren zijn er beschikbaar?

In de aluminium veranda’s is er de keuze uit Wit, Cremewit, Antraciet en Zwart. Daarnaast kan het aluminium vaak ook tegen meerprijs in een ral kleur naar keuze worden gespoten.

Hoe onderhoudsgevoelig is een veranda?

Een veranda is nagenoeg onderhoudsvrij. Wij raden aan om het aluminium 2x per jaar te wassen met autoshampoo en de dakplaten eens per jaar schoon te maken met leidingwater.

Uit welke materiaalsoorten kan ik kiezen?

Wij hebben een groot assortiment materialen. Al onze producten zijn CE-gecertificeerd. Om al onze materialen eens goed te kunnen bekijken nodigen wij je graag uit in onze showroom.